lauantai 24. tammikuuta 2015

Valkosuklaiset kinuski-puolukkamuffinit



Inspiraatio iski esikoista päiväkodista hakiessa eilen, ja toteutimme yhdessä poikani kanssa empimättä visioni! Nam! Näistä tuli niin hyviä, että pikkuista vajaa kolmevuotiaskin söi heti kaksi muffinia ruuan päälle. Reseptillä valmistat 12 kpl muffineita.

150 g voita tai leivontamargariinia
1 1/2 dl Siro-sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 1/2 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
62 g (puolikas Pandan levy) valkosuklaata
3 dl jäisiä puolukoita
12 kpl Tsinuskitoffeekaramellia tai muuta pehmeää toffeemakeista

kuorrute:
tämä valkosuklaalla

koristeluun puolukoita


  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokerit. Lisää kanamunat yksitellen joukkoon, vatkaa vielä hetki.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan muutamassa erässä. Lisää samalla maito erissä.
  3. Sulata suklaa esimerkiksi mikron sulatusteholla ja lisää takinaan, sekoita.
  4. Lisää aivan viimeisenä joukkoon jäiset puolukat. Kääntele sen verran, että puolukat ovat jokseenkin tasaisesti taikinan joukossa.
  5. Vuoraa 12 muffinin pelti muffinivuokilla (itse pidän silikonisista vuokista eniten). Täytä jokainen muffinivuoka vähän reilu puoleenväliin saakka taikinalla. Aseta jokaiseen vuokaan sitten päälle kinuskimakeinen ja täytä loppuun. Älä paina makeista vuokan pohjaan, silä kinuskikamaramellin on tarkoitus olla muffinin sydän.
  6. Paista 225°C uunissa keskitasolla noin 15-17 minuuttia, 12 minuuttia jos käytit jo sulaneita tai tuoreita puolukoita.
  7. Muffinien jäähdyttyä voit koristella ne mielesi mukaan. Ihanaa! Parhaimmillaan nämä ovat vähän lämpöisinä, kun kinuski on vielä pehmeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti